Angajații de la Universitatea Agrară nu ar fi primit salariile de două luni

0
45

Jale în sistemul educațional din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, administrat de Georgeta Mincu.

Despre aceasta scrie bloggerul Eugeniu Luchianiuc pe pagina sa:

Eu sunt sigur că o cunoașteți pe ministra Mincu, cea care a spus că vinurile de la Bostavan sunt rele iar pe urmă le-a înmânat premiul mare în cadrul zilei vinului.

Ea nu răspunde doar de agricultură și ce acolo mai este la dezvoltare regională dar are în subirdine și Universitatea Agrară.

A ajuns acolo vreo lună în urmă și din start a spus că trebuie să se facă audit și alte vise pe care le-a visat ea în noapea aia. Senatul a ascultat-o dar nu prea a înțeles-o. Totuși în universități este autonomie. Cel puțin așa a decis cumătra dnei Mincu, Maia Sandu, cea care mulți ani a fost Ministru a Educației. Da, financiar și statutar Universitatea se supune ministerului Agriculturii, dar unele chestii trebuie să le ajusteze la cadrul legal al Ministerului Educației.

Așadar, ministra a venit și după aceasta salarii nimeni nu a mai primit.

Ieri cei de la Universitate au fost la ea și au cerut bani pentru salarii. Ea le-a zis că până nu fac schimbările pe care ea le propune nu le dă niciun leu 🙂

Iată așa, din cauza unor „variante” ale ministrei au de suferit tot corpul profesoral al Universității!

Vom reveni cu informații după ce vom primi replica ministerului și a conducerii universității.