Boicot rușinos în Parlament! Patrioții din Blocul ACUM au refuzat să semneze pentru introducerea limbii române în Constituția Republicii Moldova

0
552

Doar patru deputați au semnat până acum pentru ca sintagma ”limba română” să fie introdusă în mai multe legi, acesta fiind inițiativa parlamentarului Iurie Reniță, de la Platforma Demnitate și Adevăr. Pe lângă autor, au mai semnat Lilian Carp, Octavian Țîcu și Sergiu Cataranciuc, deputați ai Blocului ACUM, transmite radiochisinau.md

Inițiativa legislativă a fost prezentată în Parlament la 18 octombrie și prevede modificarea mai multor legi, în care sintagma “limba moldovenească” ar urma să fie înlocuită cu „limba română”.

Proiectul de lege este în strictă concordanță legală cu Hotărârea Curții Constituționale, care prevede că, în cazul divergențelor între textul Declarației de Independență și cel al Constituției, prevalează cel din Declarația de Independență, preciza atunci autorul.

Sărmana Limba Noastră cea Română din Parlament…

Doar patru! Atâtea semnături am reușit să adunăm în parlament, acum. Data viitoare ne exprimăm sincera dorință să avem, cel puțin, 51 de voturi din toate fracțiunile Parlamentului. Doamne Ajută!

Cum să nu ne aducem aminte, în context, de remarca proverbială a unui coleg parlamentar: “Deocamdată doar Igor Dodon își onorează promisiunile!!!”.

P.S. Un sincer și respectuos “Mulțumesc mult!” dlui deputat Sergiu Cataranciuc (fracțiunea DA), care a semnat proiectul de lege, chiar fiind internat în spital. Multă sănătate, dle Cataranciuc!”, a scris unul dintre semnatarii proiectului, deputatul Iurie Reniță.