Se rupe alianța ACUM dintre Năstase și Maia Sandu? Disensiuni în CMC! Două fracșiuni separate și declarații despre ”dezamăgire”

0
60

Blocul „ACUM” a câștigat 19 mandate de consilieri municipali după alegerile locale generale din 20 octombrie curent pe o listă comună, dar va avea două fracțiuni separate în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Lucrurile au fost tranșate astăzi, în ședința de constituire a CMC, în cadrul căreia noii consilieri municipali și-au primit legitimațiile.

Din cei 51 de consilieri, socialiștii s-au ales cu 22 de mandate, iar a doua fracțiune ca mărime în CMC va fi cea a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) – 10 mandate.

Urmează fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) cu nouă consilieri, a PL cu trei consilieri, PDM și Partidul Șor – câte doi, PUN, PCRM și Mișcarea „Forța Nouă” – câte unul.

Reprezentantul PAS, Vasile Grădinaru, a anunțat în ședința de astăzi a CMC că fracțiunea PAS va merge separat, iar Andrei Năstase a cerut o pauză, fiind uimit de situație.

Ulterior, un reprezentant al PPDA a afirmat că „regretăm decizia colegilor, că nu am rămas împreună o echipă” și l-a anunțat pe Năstase președintele fracțiunii din CMC.

Sursa: ziarulnational.md