Duminică, 30 iulie, orăşelul Sângera a fost zguduit de vestea decesului primarului Mihail Lari. Prima ipoteză a poliţiei este suicidul, dar membrii familiei edilului găsit împuşcat în cap pe scările casei nu cred că bărbatul putea să recurgă la un asemenea gest şi spun că sunt mai multe elemente care ridică semne de întrebare.

Feciorii primarului susţin că nimeni nu a auzit împuşcătura, iar glonţul care i-a răpit viaţa tatălui lor nu ar fi fost găsit. Totodată, membrii familiei declară că au încredere că organele de drept îi vor identifica pe cei care se fac vinovaţi de acest deces, scrie Ziarul de Gardă.

Mihail Lari a fost înmormântat ieri, 2 august, în prezenţa a sute de localnici care au venit să-şi ia rămas bun de la primarul lor. Deşi se presupune că edilul s-a sinucis, caz în care înmormântarea ar fi trebuit să aibă loc fără preot, Mihail Lari a fost, totuşi, condus pe ultimul drum de către preotul din localitate, care spune că familia a primit permisiunea Mitropoliei.

„Se vedea că omul parcă avea ceva pe suflet”

Localnicii din Sângera afirmă că nu înţeleg ce l-ar fi determinat pe primar să comită un act de suicid, din momentul în care avea o familie frumoasă şi multe planuri de viitor pentru localitate. Anton Ursu, consilier local al oraşului Sângera, spune că nu-şi explică cum ar fi ajuns primarul să se sinucidă, dar admite că, în ultimele săptămâni, comportamentul lui Mihai Lari era schimbat. „Nu l-am văzut în ultimele vreo 3 săptămâni, dar anterior, când ne-am întâlnit, mi s-a părut cam schimbat. Nu era cel pe care îl cunoşteam, vesel, nu era cel de altădată. La faţă se vedea că omul parcă avea ceva pe suflet. Asta au observat majoritatea localnicilor. El îşi făcea griji anume pentru problemele localităţii”, spune consilierul, scrie Ziarul de Gardă.

„Nu cred că a fost suicid”

ZdG a discutat cu soţia şi cu cei doi fii ai fostului primar de Sângera. Aceştia spun că Mihail Lari nu avea niciun motiv să se sinucidă. Ei nu exclud versiunea că tatăl lor ar fi fost împuşcat. „Nu cred că a fost sinucidere. Tatăl meu nu era o persoană şantajabilă. El nu credea niciodată în jocurile meschine ale cuiva şi nu făcea jocul nimănui, niciodată. El a fost o persoană care a lucrat doar în interesul localităţii şi s-a jertfit pentru această localitate. Nu avem palate, nu avem avioane, nu avem vile de lux. Cu toate că cineva a încercat şi încearcă în continuare să arunce mizerii şi toate prostiile, că ar fi luat aia şi ailaltă, toate sunt curate aberaţii. Pe aceste persoane, nu vreau să le dau numele, pe care toată localitatea le cunoaşte, eu nu le voi judeca. Dumnezeu şi instanţa de judecată le va judeca, dacă va fi cazul. Aşteptăm decizia organelor, dar încă o dată zic, nu putea tatăl meu să facă aşa ceva – o persoană care este creştină, care se scoală dimineaţa şi se culcă seara cu Tatăl Nostru”, ne-a spus Ştefan Lari, unul dintre feciorii primarului decedat. Tototadă, el nu exclude că tatăl său a fost împuşcat. „Odată ce nimeni nu a auzit împuşcătura. Vecinul care stă la două case distanţă, vărul meu, care stă cu mine într-o casă, nu a auzit. Dvs. aţi împuşcat vreodată dintr-o armă? Ştiţi cât de tare se aude? Nimeni nu a auzit nimic. Glonţul nu a fost găsit. A fost găsit doar cartuşul. Acum aşteptăm un rezultat. Cred cu tărie în instituţiile statului. Cred că îşi vor face treaba”, a mai adăugat fiul primarului. Întrebat cine s-ar face vinovat de decesul tatălui său, Ştefan Lari ne-a spus că „sunt persoane care au făcut foarte mult rău, dar nu vreau să le pronunţ numele. Nu vreau să-mi iau păcatele lor asupra mea. Ei vor răspunde”, scrie Ziarul de Gardă.

Nici celălalt fiu al familiei Lari, Nichita, nu crede în versiunea suicidului: „Tata a fost o persoană foarte evlavioasă. Mergea la biserică, dimineaţa se ruga, seara se ruga. Când intra în Primărie, aprindea candela. Eu nu cred că o persoana care face zi de zi lucrurile astea e capabilă să facă ce s-a întâmplat. Nu ştim ce s-a întâmplat. Aşteptăm să vedem ce va zice ancheta când se va finaliza”.

Citește continuarea pe Ziarul de Gardă.