Kadîrov îl critică pe Putin: Sunt foarte nemulţumit

0
110

Liderul autoritar al republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a criticat marţi răspunsul „slab” al autorităţilor de la Moscova la ceea ce el a numit atacuri ucrainene asupra teritoriului rus.

„Răspundem într-o manieră slabă”, a scris Kadîrov pe contul său de Telegram, transmite Actual.md cu referire la stiri.md

Potrivit liderului cecen, promovat recent la rang de colonel general, „înainte se vorbea despre o operaţiune militară specială pe teritoriul Ucrainei”, dar acum „războiul se poartă” pe pământ rus.

„Dacă vă interesează părerea mea, sunt foarte nemulţumit de acest lucru”, a adăugat el, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Kadîrov a deplâns faptul că forţele ucrainene nu au încetat să atace nici măcar după decretarea legii marţiale în patru regiuni, o referire la teritoriile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, anexate ilegal de Rusia luna trecută.

Totodată, Kadîrov a cerut acţiuni mai contundente pentru ca ucrainenilor „să nici nu le treacă prin cap” să tragă în direcţia teritoriului rus.

„Dacă se lansează un proiectil în direcţia noastră, către regiunea noastră, va trebui să ştergem oraşe de pe faţa Pământului (…). Pentru ca nici să nu le treacă prin cap să tragă în direcţia noastră”, a susţinut el.

Kadîrov a dat asigurări că nu trebuie să existe temeri cu privire la reacţia Occidentului, pentru că tot răul care putea să se întâmple „s-a întâmplat deja”. „Mai rău de atât nu se poate”, a insistat el.

Kadîrov, criticat de ONG-urile internaţionale pentru gravele încălcări ale drepturilor omului în republica sa, a fost foarte activ de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.