Mărturiile ucigașului lui Lennon: Voiam faima încât puteam lua o viață

0
235
John Lennon

Bărbatul care l-a împușcat pe John Lennon în 1980, în New York, a mărturisit că știa că face un lucru rău, dar era în căutarea faimei și avea „răul în inimă”.

Mark David Chapman a făcut aceste mărturisiri în fața unui consiliu care i-a refuzat eliberarea condiționată pentru a 12-a oară, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

Chapman a transmis că decizia de a-l ucide pe Lennon a fost „marele răspuns la tot. Urma să nu mai fiu nimeni”, potrivit dailymail.co.uk.

„Nu voi da vina pe orice altceva sau pe altcineva pentru faptul că sunt aici. Știam ce fac și știam că e rău, dar voiam faima atât de mult încât puteam să dau orice și să iau o viață”, a spus el.

Chapman l-a ucis pe Lennon în noaptea de 8 decembrie 1980, în timp ce artisul și Yoko Ono se întorceau la apartamentul lor din Upper West Side.

Mai devreme în acea zi, Lennon i-a dat un autograf lui Chapman pe o copie a celui mai recent album – „Double Fantasy”.

„Era răul în inima mea. Voiam să fiu cineva și nimic nu avea să oprească asta”, a mai spus ucigașul. El și-a exprimat remușcările de mai multe ori de-a lungul anilor, în timpul audierilor sale pentru eliberare condiționată.

„Am rănit o mulțime de oameni de peste tot și dacă cineva vrea să mă urască, este OK, înțeleg”, a spus el pe 31 august.

„L-am ucis…pentru că era foarte, foarte, foarte faimos și acesta este singurul motiv, iar eu eram în nevoie foarte, foarte, foarte mare de glorie. Foarte Egoist”, spunea el în 2020, în timpul unei alte audieri.

Chapman l-a împușcat pe Lennon de patru ori în spate și în umăr. Artistul a fost declarat decedat o oră mai târziu, la spital.

Ucigașul, care a primit o pedeapsă cu închisoarea de la 20 de ani la închisoare pe viață, este ținut în izolare pentru a-l proteja de alți deținuți. El lucrează ca funcționar administrativ și are voie să iasă din celulă trei ore pe zi.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.