Soldați ruși din Donețk i-au trimis o scrisoare unui guvernator în care se plâng că au fost trimiși într-un război de neînțeles

0
111

Într-o scrisoare care se presupune că a fost trimisă de pe front către un guvernator regional din Rusia, militarii din Brigada 155 a Infanteriei Marine a Flotei ruseşti din Pacific spun că au fost aruncaţi într-o “bătălie de neînţeles” în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

Scrisoarea, publicată luni de un important blog militar rusesc, a fost trimisă guvernatorului din Primorski Krai.

“Încă o dată am fost aruncaţi într-o bătălie de neînţeles de către generalul Muradov şi cumnatul său Ahmedov, pentru ca Muradov să câştige bonusuri care să-l facă să arate bine în ochii lui Gherasimov [şeful Statului Major General al Rusiei]”, se arată în scrisoare. “Ca urmare a ofensivei “atent” planificate de “marii comandanţi”, am pierdut aproximativ 300 de oameni, morţi şi răniţi, cu câţiva dispăruţi în misiune în ultimele 4 zile”, se arată în scrisoare.

“Am pierdut 50% din echipamentul nostru. Asta numai în cazul brigăzii noastre. Comandamentul districtual împreună cu Ahmedov ascund aceste fapte şi distorsionează statisticile oficiale privind pierderile de vieţi omeneşti de teama de a nu fi traşi la răspundere.” În scrisoare, ei l-au întrebat pe guvernatorul Oleg Kojemeako: “Pentru cât timp li se va permite unor mediocrităţi precum Muradov şi Ahmedov să continue să planifice acţiunile militare doar pentru a păstra aparenţele şi a obţine premii cu preţul vieţii atâtor oameni?”.

Kojemeako a confirmat că a primit o scrisoare din partea soldaţilor din unitate.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.