Mii de angajați ai structurilor Calea Ferată din Republica Moldova sărbătoresc astăzi din zori până seară cea mai frumoasă zi din cariera profesională – Ziua Feroviarului, ziua în care cu toții își aduc aminte de evenimentele și reușitele pe care le-au avut la locul de muncă.

Ziua Feroviarului se sărbătorește în Republica Moldova în prima zi de duminică a lunii august. Directorul General al întreprinderii Calea Ferată din Moldova, Iurii Topală, a ținut să-și felicite colegii cu ocazia zilei dedicate lor, atât în ajun, când a oferit distincții și mențiuni, șeful instituției decorând cinci feroviari cu cea mai înaltă distincție din domeniu – „Feroviarul de onoare” și a înmânat diplome angajaților care s-au remarcat prin muncă și profesionalism, cât și astăzi, printr-un mesaj de felicitare.

Dragi colegi! Stimaţi feroviari! Iată că am mai întors o filă din volumul istoric al Magistralei Moldoveneşti. Pe parcursul existenţei sale, calea ferată a rezistat unui şirag anevoios de vremuri, evenimente şi circumstanţe. Determinaţi de apelative veritabile, oamenii de fier, aşa cum au fost apreciaţi de întreaga societate pentru conştiinciozitate, punctualitate, tărie şi responsabilitate, feroviarii au fost cei care au întemeiat pas cu pas o întreprindere ce a revoluţionat transportul întregului teritoriu, devenind cea mai mare companie de profil din Republica Moldova. Sectorul feroviar este unul strategic pentru activitatea statului. În pofida situaţiei sinuoase, cu care ne confruntăm în această perioadă, îmi exprim siguranţa că eforturile noastre comune vor readuce în curând întreprinderea la nivelul cuvenit. Stimaţi colegi! Cu ocazia sărbătorii profesionale, ţin să Vă transmit cele mai călduroase felicitări şi urări de bine. Fie ca norocul, buna dispoziţie şi armonia să Vă însoţească pretutindeni, iar pacea şi fericirea să domnească în sufletele Dumneavoastră! Vă mulţumesc pentru munca, înţelegerea, efortul şi răbdarea de care daţi dovadă pe parcursul timpului. La mulţi ani!

Conducerea întreprinderii a dat asigurări angajaților că situația sectorului feroviar înregistrează o dinamică pozitivă, iar la scurt timp, cu sprijinul Guvernului Republicii Moldova, compania va atinge un alt parcurs de dezvoltare, mai favorabil și vizibil mai propice pentru companie per general și pentru feroviari, în special.