Imagine virală: O fetiță și-a conectat inhalatorul la generatorul unei benzinării din Kiev

0
185

După atacul masiv cu rachete lansat miercuri, 23 noiembrie, de Rusia asupra Ucrainei, Kievul, dar și alte regiuni au rămas fără alimentare cu energie electrică. O familie căuta în acel moment o sursă de curent pentru a putea încărca inhalatorul fetiței lor de care este dependentă pentru a putea respira. Norocul lor a fost că au reușit să găsească o benzinărie care mai avea energie electrică de la un generator.

Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit pe o rețea socială fotografia realizată într-o benzinărie din Kiev, transmite Actual.md cu referire la tv8.md.

„Kiev după recentul atac terorist. Familia a venit la benzinărie să încarce inhalatorul de care are nevoie copilul”, se arată în postarea Ministerului ucrainean.

Mai multe persoane au distribuit imaginea și au comentat pe marginea acestui subiect, impresionați de drama acestei familii care a trebuit să își chinuie copilul bolnav pe drum pentru a putea respira.

Potrivit sursei citate, imaginea fetiței de doar câțiva anișori cu inhalatorul pe față a fost distribuită pe Instagram și de o cântăreață cunoscută în Ucraina, pe nume Natalia Mogilevskaya. 

„Este pur și simplu îngrozitor că oamenii trebuie să sufere din cauza unui război fără sens în secolul 21!. Să ardă în iad, inuman…”.

„În Kremenciug  (oraș regional în regiunea Poltava, Ucraina) cei care avem generatoare am ieșit pe străzi și i-am lăsat pe oameni să-și încarce tot ce aveau nevoie”, a comentat cineva la fotografie.

Reamintim că milioane de ucraineni au rămas fără electricitate după raidul aerian de miercuri al Rusiei, calificat de Occident şi de preşedintele Volodimir Zelenski drept „crimă de război”.

Dacă joi seara, la mai bine de 24 de ore după atacurile rusești, primarul Kievului Vitali Kliciko declara că 60% dintre locuințe nu aveau electricitate, vineri dimineața acesta anunțase că toți consumatorii ar putea primi electricitate alternativ – timp de 3 ore, conform publicației ucrainene Novoye Vremya.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.