Un hipopotam a înghițit un băiețel de 2 ani, dar s-a speriat și l-a regurgitat imediat înapoi, viu

0
207

Un hipopotam flămând a atacat un băiețel de 2 ani și l-a înghițit, dar l-a scuipat imediat înapoi, viu și aproape nevătămat, pentru că s-a speriat, transmite Actual.md cu referire la deschide.md.

Copilul se juca lângă casa părinților săi din Katwe Kabatoro, districtul Kasese, vestul Ugandei, când a fost prins de uriașul animal și înghițit cu capul înainte, a transmis poliția locală, potrivit Newsweek.

Un localnic, Chrispas Bagonza, care a fost martor, a reușit să-l salveze pe băiat aruncând cu pietre în hipopotam, a mai precizat poliția. Animalul s-a speriat, l-a regurgitat pe copil, după care s-a retras în Lacul Edward, care se află la granița de vest a Ugandei cu Republica Democratică Congo, la aproximativ un kilometru de casa băiatului.

„Acesta este primul astfel de incident în care un hipopotam s-a îndepărtat de Lacul Edward și a atacat un copil mic”, a transmis poliția națională ugandeză într-un comunicat. „Vrem să le reamintim tuturor locuitorilor din Katwe Kabatoro, care se află în Parcul Național Regina Elisabeta, să rămână vigilenți și să avertizeze paznicii parcului în cazul în care animalele se rătăcesc și ajung în zona locuită”.

Băiatul a fost dus de urgență la spital, unde a fost tratat pentru răni ușoare și vaccinat antirabic. S-a întors acasă în aceeași zi. Hipopotamii pot fi foarte agresivi și sunt considerați a fi unul dintre cele mai periculoase animale din Africa subsahariană. National Geographic estimează că hipopotamii ucid în jur de 500 de oameni în fiecare an.

Este al treilea cel mai mare mamifer terestru după elefant și rinocerul alb, iar la vârsta adultă un hipopotam poate ajunge și la 3 000 kg.

Hipopotamii își pot deschide larg gurile enorme, la 150 de grade și au o mușcătură extrem de puternică, de trei ori mai mare decât cea a unui leu, a declarat pentru sursa citată Lochran Traill, biolog de la Universitatea din Leeds.

deschide.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.