Forțele Navale ale Statelor Unite intenționează să construiască opt obiective în baza militară de instruire a Armatei Naționale „Bulboaca”, transmite Agora cu referire la documentele publicate pe portalul fbo.gov care face publice contractele federale propuse spre realizare de Guvernul american.

Compania selectată prin concurs urmează să execute lucrări de proiectare și construcție a obiectivelor pentru desfășurarea exercițiilor militare în condiții urbane la baza de instruire „Bulboaca”.

Potrivit sursei, din opt obiective planificate spre construcție, trei au un caracter obligatoriu: oficiu, bloc locativ și hotel. Printre clădirile opționale se numără o școală, o stație de deservire, mai multe locuințe și un centru comercial.

Suma contractului ar putea varia între 100 și 250 de mii de dolari.

Și Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu o precizare la ştirea publicată de mai multe portaluri de știri ruse. Ministerul transmite că în cadrul iniţiativei GPOI, Ministerul Apărării beneficiază de un grant în valoare de 1,6 mln dolari SUA, care sunt utilizați pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca, astfel încât aceasta să permită instruirea militarilor Armatei Naţionale care participă în operaţiuni internaţionale de menținere a păcii cu mandat ONU.

Menționăm că astăzi Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării a făcut o afirmație politică, precum că Armata Națională a ratat mai multe investiții din partea SUA, însă fără a preciza despre ce este vorba. Comunicatul celor de Ministerul Apărării prin care se menționează despre investițiile americane la baza de la Bulboaca spun contrariul.

Amintim că sâmbătă, 5 august s-au încheiat exercițiile militare „Dragoon Pioneer” la care au participat peste 140 de militari din subdiviziunile de geniu ale Armatei Naţionale şi ale Gărzii Naţionale din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.