Doi locuitori din stânga Nistrului au fost condamnaţi recent de Judecătoria Criuleni la 13 şi, respectiv, 14 ani închisoare pentru tâlhărie, infracţiune comisă în proporţii deosebit de mari.

Procurorii au demonstrat că inculpaţii, pe 30 ianuarie 2015, acţionând în complicitate cu alţi doi indivizi, au pătruns pe timp de noapte în locuinţa unui tânăr, care trăia împreună cu bunica sa în satul Boşcana, raionul Criuleni.

Inculpaţii le-au legat cu funii de mâini şi picioare pe victime, iar ulterior au furat din locuinţă 9.000 de lei şi tehnică de uz casnic. Aceștia au încărcat toate bunurile în maşina victimei, care era parcată în curte, şi au dispărut.

Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 440 de mii lei. Automobilul cu o parte din bunuri a fost depistat şi restituit victimei.

Unul dintre condamnaţi a fost reţinut peste o lună de la comiterea crimei, celălalt fiind prins în Rusia peste aproximativ opt luni de la atac şi extrădat autorităţilor Republicii Moldova. Ceilalți doi complici sunt anunţaţi în căutare internaţională.

La fel, instanţa a dispus încasarea din contul inculpaţilor în folosul părţii vătămate a unui prejudiciu moral şi material în mărime de peste 220 mii lei, precum şi încasarea în beneficiul statului a încă 20 mii lei pentru cheltuieli judiciare.

Sentinţa este cu drept de atac.