Furtunile de zăpadă fac ravagii în SUA: Ce puțin 50 de persoane au murit

0
160

Americanii nu au timp să-şi revină după una dintre cele mai neîndurătoare furtuni de zăpadă, din ultimele 6 decenii.

Autoritățile din statul New York, grav afectat de ninsori, se pregătesc pentru un nou val de ger, transmite Actual.md cu referire la stiri.md.

Un bilanț încă provizoriu indică cel puțin 50 de victime, majoritatea în accidente rutiere.

Alți oameni au înghețat în nămeți sau în mașini, după ce n-au mai putut înainta din cauza viscolului.

În orașul Buffalo sunt câteva zeci de morți din cauza furtunii de zăpadă. Autoritățile au găsit victime în mașini, pe marginea drumului sau în locuințele înghețate. Unii au murit de frig în timp ce curățau zăpada în fața casei, alții după ce au plecat prin viscol și s-au rătăcit.

Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York: “Știm că furtuna se întoarce spre noi. Ne așteptăm să cadă încă 15-30 de centimetri de zăpadă. În orașele din sud, în sudul comitatului Erie, acolo a căzut 75-100 de centimetri de zăpadă peste noapte. Așa că oricine vrea să anunțe că am câștigat și că s-a terminat… e prea devreme să spunem asta.”

Vântul a fost atât de intens încât zăpada s-a depus în dune, ca de nisip. În unele locuri, stratul de zăpadă a trecut de un metru şi 20 de centimetri. Foarte mulți oameni au rămas blocați în mașini, iar penele de curent au afectat zeci de mii de locuinţe.

În comitatul Erie, tot din statul New York, valurile imense și gerul crunt au transformat casele și restaurantele de pe coastă în sculpturi de gheață.

Iar această imagine, surprinsă în Minneapolis – Minnesota, a dat naștere unor dispute aprinse printre localnicii care habar nu au cum a ajuns acea mașină în vârful nămeților.

Începând de miercurea trecută, Statele Unite au fost lovite de această furtună de o intensitate rară, care a adus cantități importante de zăpadă, în special în regiunea Marilor Lacuri. Salvatorii străbat drumurile sperând că vor mai găsi supraviețuitori în mașinile troienite sau în casele înghețate, din cauza lipsei de electricitate.

Potrivit autorităților americane, doar ieri peste 5.400 de curse aeriene au fost anulate, iar alte 16.000 de zboruri au avut întârzieri.

stiri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.