Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au admis parțial recursul depus de avocații lui Dorin Chirtoacă cu privire la suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Apărarea lui Dorin Chirtoacă consideră că articolul 33 din Legea cu privire la administraţia publică locală, prin care instanţa are dreptul de a suspenda din funcţie primarul general al capitalei, este neconstituţional.

În continuare, cauza privind suspendarea primarului va ajunge pe masa magistraţilor de la Curtea Constituţională, scrie voceabasarabiei.md.

Anterior, apărarea lui Dorin Chirtoacă a contestat decizia primei instanțe de a-l suspenda provizoriu din funcție pe 28 iulie, până la emiterea unei sentințe definitive în dosarul parcărilor cu plată.

Edilul a declarat după ședința Curții de Apel Chișinău că rămâne suspendat ilegal din funcție după ilegalitatea comisă de procurori în data de 28 iulie:

Rămân primar în continuare, chiar dacă este o suspendare ilegală. Vom merge la Curtea Constituțională și vom demonstra că s-a făcut o eroare, o ilegalitate. S-a restrâns un drept al unei persoane, este o eroare în procesul penal. Procuratura a trimis două demersuri prin care confirmă că nu știe cum să acționeze. Ori eu sunt deja considerat vinovat și trebuie să fiu călcat cu buldozerul, ori eu pot beneficia de prezumția vinovăției. Constituția prevede alegerea și revocarea primarului. Suspendarea este ilegală, este neconstituțională. Dacă Curtea Constituțională va declara neconstituțională decizia din 28 iulie, voi semna mai departe acte. Ilegalitatea continuă din 28 iulie, în momentul suspendării.

Primarul general a mai declarată că colegii săi se descurcă mai departe cu treburile orașului pentru că a construit un mecanism funcționabil și că are încredere în colegii cu care a lucrat.