Mihai Ghimpu, Președintele PL a reacționat la decizia de astăzi a Curții de Apel Chișinău, care a admis parțial cererea avocaților lui Dorin Chirtoacă cu privire la suspendarea din funcția de Primar.

Liderul PL afirmă că decizia de azi a Curții de Apel este una ”șmecherească”, care a suspendat recursul avocaților până la o decizie a Curții Constituționale, dar a lăsat în vigoare suspendarea dispusă ilegal de judecătoarea Gârbu.

Vă spuneam, când a fost arestat Primarul Dorin Chirtoacă, că motivul principal al arestării sale este că acesta-i un mare unionist, iar la anul se împlinesc 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România: arestarea lui este „cadoul” său aniversar, ca el să nu fie la acea oră Primar General și Capitala să sărbătorească Unirea cu Patria Mamă, ci ele, forțele proruse să poată comemora „ocupația Basarabiei”!!!

Câtă prostie, nerușinare, trădare din partea unor „patrioți”, care conștient sau inconștient au îndeplinit, alături de socialiști, timp de un an și ceva comanda lui „Vlad cel Mare” în vederea denigrării lui Dorin Chirtoacă, ca mai apoi acesta să fie arestat și suspendat din funcție.


Nu știu dacă mai deține cineva în Republica Moldova trei ordine ale statului Român, înafară de Dorin Chirtoacă:

  • Ordinul Național „Steaua României”, în grad de ofițer, decorat de Președintele României;
  • Ordinul Coroana României, în grad de cavaler, decorat de Regele Mihai;
  • Ordinul Sfântului Ștefan cel Mare, decorat de Patriarhul bisericii ortodoxe Române.

E cunoscut, că distincțiile înalte nu se dau oricui, se dau celor care luptă pentru adevăr și dreptate, muncesc pentru binele oamenilor și a Țării, se dau oamenilor cinstiți, patrioților, dar nu trădătorilor sau hoților.


După decizia ilegală și irevocabilă a judecătoarei Gârbu, ce ține de neconstituționalitatea articolului 33 din Legea privind administrația publică locală, ce prevede suspendarea Primarului care este ales de cetățeni, dar nu numit prin decizia Consiliu și decizia șmecherească de astăzi a Curții de Apel, care a suspendat examinarea recursului până la examinarea de către CC a cererii de neconstituționalitate a articolului în cauză, dar a lăsat ca Dorin Chirtoacă sa fie suspendat în continuare din funcția de Primar General, nu-mi rămâne decât să „aplaud” mișelia crasă nu doar a procurorilor ci și cea a judecătorilor implicați! Decizia de suspendare a examinării cauzei și trimiterea cererii de neconstituționalitate Curiți Constituționale, dar nu suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General trebuia să fi luată și de Dna judecător Gârbu, fapt confirmat prin decizia de astăzi a Curții de Apel. „Bravo”, știți să slujiți!”, afirmă Mihai Ghimpu.