UPDATE (21:15): Autorităţile se tem de un bilanţ de cel puţin 100 de morţi şi mii de răniţi în urma cutremurului din China. 130.000 de case au fost avariate

Un cutremur cu magnitudinea 6,5, potrivit estimării USGS, s-a produs în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Autorităţile se tem că bilaţul ar putea ajunge la 100 de morţi şi mii de răniţi.

Deocamdată, oficial au fost anunțate cinci decese și pagube într-o stațiune turistică. Toate cele cinci persoane care au murit ar fi turiști, potrivit presei chineze.

Seismul a avut loc într-o zonă destul de izolată, când deja se înnoptase şi, deocamdată, nimeni nu poate estima exact cât de afectată a fost zona. Până acum, oficialii locali au anunţat că 130.000 de case au fost avariate. Unele surse estimează la 7 magnitudinea cutremurului.

Îngrijorător este că seismul s-a produs la mică adâncime, de numai 9 kilometri față de suprafața pământului, şi a fost destul de puternic încât să fie resimţit şi în localităţi aflate de 300 de kilometri distanţă de epicentru, inclusiv la Xian, capitala provinciei învecinate Shaanxi, unde se află celebra „armată de teracotă”.

Provincia Sichuan – locul unde se află rezervația urșilor panda –  este lovită în mod frecvent de cutremure.  În mai 2008, un seism cu epicentrul în apropierea celui de luni a ucis aproape 70.000 de oameni.