Frumuseţea MOLDOVEI, descoperită de 12 fotografi străini şi locali

0
53

Aproape 2000 de imagini care surprind partea nevăzută a Moldovei au fost realizate de cei 12 fotografi străini și locali. Ei au străbătut țara noastră în lung și în lat timp de șase zile în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului fotografic „Discover the routes of life”. Participanții au vizitat 16 locuri de interes turistic din Moldova și au parcurs aproximativ 1200 de kilometri, titrează moldova9.com.

Turul „Discover the routes of life” are drept scopuri principale promovarea țării noastre ca destinație turistică atât pe plan extern, cât și pe plan intern, cu ajutorul rețelei de followeri ai fotografilor străini și locali, dar și pentru îmbogățirea portofoliului de fotografii turistice ale Moldovei.

Sergiu Botezatu, manager superior de proiecte, USAID Moldova: „Turismul este industria cu cel mai rapid ritm de creștere la nivel mondial, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării. Ne bucurăm că cea de-a doua ediției a turului fotografic va completa portofoliul de imagini turistice ale Moldovei, iar cu ajutorul acestora turiștii străini ne vor descoperi țara. Pozele de calitate sunt esențiale pentru consolidarea unui brand de țară turistic și, respectiv, contribuie la dezvoltarea sectorului turismului.”

Cele mai frumoase poze au fost prezentate în cadrul unui eveniment public desfășurat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău – primul punct de întâlnire a oaspeților străini cu țara noastră.

Periplul, orientat mai mult spre turismul de aventură ușoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie și drumeție, i-a impresionat pe cei 12 fotografi. Timp de 6 zile, participanții au reușit să cunoască cele mai importante puncte de atracție turistică ale țării, au gustat din autenticitatea vieței rurale, s-au delectat cu bucatele tradiționale și Vinul Moldovei și au cunoscut cultura locală.

Conitnuarea articolului vedeţi pe moldova9.com.