Jean-Claude Juncker, Preşedintele Comisiei Europene este acuzat că a cheltuit 25.000 de euro din bugetul instituţiei europene pentru a închiria un avion privat de la Bruxelles la Roma, potrivit unor dezvăluiri făcute de activiştii spanioli de la Access Info şi de jurnaliştii belgieni de la Knack, care sunt citaţi de BBC.

De asemenea, comisarii europeni au cheltuit aproape jumătate de milion de euro pe avioane private şi cazări doar în perioada ianuarie-februarie 2016.

Comisia Europeană a argumentat că aceste cheltuieli respectă regulile Uniunii Europene şi sunt verificate anual de către Parlamentul European.

Printre aceste cheltuieli se numără şi închirierea unei aeronave private pentru ca delegaţia de nouă persoane a lui Jean-Claude Juncker să zboare de la Bruxelles la Roma, unde preşedintele CE a participat la întâlniri cu fostul premier al Italiei, Matteo Renzi, precum şi cu preşedinţii celor două camere din Parlament.

O purtătoare de cuvânt a explicat că închirierea aeronavei private s-a făcut pentru că nu exista niciun avion comercial care să se potrivească agendei încărcate a preşedintelui Comisiei Europene.

De asemenea, aceasta a atras atenţia asupra costului de 2.927 de euro pe persoană pentru zborul de la Bruxelles la Roma.

Mina Andreeva a susţinut că zborul cu o aeronava privată implică multă muncă, pentru că comisarii trebuie să citească documente şi marcheze punctele importante. ”Cred că vei fi dezamăgit cu privire la experienţa de zbor”, a declarat Andreeva