SCANDALOS! Vladimir Putin: „Papa Francisc nu este omul lui Dumnezeu. El este un neo-marxist”

0
133

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, afirmă că, prin pozițiile pe care le susține, Papa Francisc se depărtează de teologia creștină. „Dacă te uiți la ce spune, este clar că NU este un om al lui Dumnezeu.”

Comentatorii spun că este echivalentul denunțării Suveranului Pontif ca un promotor al unei stângi radicale. Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio și-a luat, la desemnarea sa ca Papă în 2013, numele Francisc I de la Sfântul Francisc din Assisi, un apărător al drepturilor săracilor. De atunci, a fost asimilat de mai multe ori de contestatari ca fiind un adept al extremei-stângi.

O declarație-șoc a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, vine să reaprindă această retorică. Într-o vizită la Catedrala Navală cu hramul Sfântului Nicolae din Kronstadt, o insulă din zona Sankt Petersburg, Putin a afirmat că Suveranul Pontif se îndepărtează de preceptele teologiei creștine. „Dacă te uiți la ce spune, este clar că nu este un om al lui Dumnezeu. Cel puțin, nu al Dumnezeului creștin, nu al Dumnezeului din Biblie”, a declarat Putin, conform publicației yournewswire.com, preluată de Zero Hedge.

Acesta ar fi nici mai mult nici mai puțin decât un denunț al Papei ca fiind un neo-marxist ce promovează idei periculoase de extremă-stângă în rândul categoriilor vulnerabile și care visează la un guvern mondial de inspirație comunistă, vin comentariile subsecvente.