Despre aceasta a anunțat directorul Centrului de Informare şi Documentare NATO, Elena Mârzac, în cadrul emisiunii Puncte de reflecție de la postul de radio Vocea Basarabiei. Elena Mârzac a menționat că însuși procesul de lansare a oficiului trebuie să fie conform standardelor NATO.

Anterior, președintele Igor Dodon a declarat că deschiderea oficiului de legătură NATO la Chișinău va crea impedimente în soluţionarea conflictului transnistrean. Totodată, zilele trecute, în cadrul unui interviu pentru presa din Belarus, președintele Dodon a declarat că aderarea la Alianța Nord Atlantică va duce la un război în RM. În acest context, directorul Centrului de Informare și Documentare privind NATO, Elena Mârzac a spus că oficiul va fi unul civil, care se va ocupa de stabilirea relaţiilor între RM şi NATO, de implementarea unui şir de proiecte de importanţă publică, de informare a cetăţenilor.

Totodată, Elena Mârzac şi-a exprimat regretul că cetăţenii RM cunosc foarte puţin despre activitatea NATO.

Republica Moldova a semnat Acordul de deschidere a Oficiului de Legătură NATO la Chişinău la 29 noiembrie 2016. Acordul a fost ratificat de Parlament în luna decembrie şi a intrat în vigoare pînă la învestirea noului Preşedinte Igor Dodon.