VIDEO || Patru persoane, cercetate pentru șantaj și amenințare cu răfuială fizică

0
32

Oamenii legii au reținut patru persoane cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, suspectate de șantaj.

Acum o lunp, pe adresa polițiștilor a venit o informație de la  doi locuitori a raionului Cantemir, precum că sunt șantajați de patru persoane din aceeași localitate. De asemenea, victimile au declarat că la 5 iulie 2017, au fost urcate cu forța de către suspecți în portbagajul unui automobil, ulterior, fiind duși într-o fâșie forestieră unde au fost amenințați cu răfuială fizică, solicitând de la ei suma de 1650 euro, sub pretextul unei datorii inventate.

Ulterior, victimele au refuzat să transmită suma solicitată de suspecți, astfel, sub amenințări au fost impuși să sape o groapă pentru a fi îngropați în cazul în care nu vor achita sau nu vor accepta datoria impusă.

Datorită acțiunilor prompte ale Poliției, suspecții au fost reținuți. Urmare a perchezițiilor efectuate, de la domiciliile persoanelor suspecte a fost depistat şi ridicat un automobilul utilizat la comiterea infracţiunii.

În prezent, două persoane se află în stare de arest, unul din ei fiind și organizatorul infracțiunii, ceilalți doi suspecți sunt cercetați în stare libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de la 10 la 13 ani.