Acuzația îi aparține primarului de Bălți, Renato Usatîi, care, într-o postare pe o rețea socială, a criticat dur acțiunile recente ale lui Dodon, printre care și deplasarea la poligonul de la Bulboaca.

„În ciuda faptului că Dodon a devenit o slugă a majorității parlamentare, președintele, în ultima vreme, încearcă să se ușureze, făcând referire la revolta sclavilor condusă de prietenul său, Spartacus.

Problema constă în faptul că Dodon nu este gladiator, iar moldovenii nu sunt robi. Dacă erau robi, probabil, l-ar fi crezut și acum. Duminică a mers la poligonul de la Bulboaca și a anunțat că va îndrepta toate forțele pentru a da jos guvernarea, dacă majoritatea parlamentară va atrage Republica Moldova într-un conflict regional”, scrie Usatîi.

Primarul de la Bălți îl mai acuză pe Dodon că nu este consecvent în acțiuni. Usatîi spune că acesta una spune și alta face.

”Vrea să-i reamintesc că nu rostește astfel de cuvinte pentru prima dată. Înainte de alegeri, Dodon, într-o declarație, își îndrepta toate forțele pentru răsturnarea „euro-unioniștilor”, ca mai apoi să meargă cu aceștia la negocieri, anunțând despre necesitatea consolidării unui consens.

S-a consolidat până a votat sistemul mixt, propus de Plahotniuc. Totuși, pe cine încearcă să deturneze Dodon?”, conchide Usatîi.