Ședința de judecată în cazul lui Dorin Chirtoacă a fost amânată pentru data de 21 august. Astăzi urma să fie examinate două plângeri: înlăturarea din proces a avocaților lui Chirtoacă, Gheorghe Malic și Tatiana Iovu, dar și plângerea avocaților împotriva ordonanței cu privire la începerea urmăririi penale.

Primarul suspendat, Dorin Chirtoacă, a comentat cererea depusă de procuror privind suspendarea, menționând că este o acțiune ilegală.

Nu are dreptul procurorul să înlăture avocații aleși de mine. Dacă eu scriam cerere că nu vreau să mă mai reprezinte, atunci da. Dar așa, procurorul nu poate să-i înlăture, decât dacă aceștia nu s-ar fi prezentat timp de cinci zile, îi putea înlocui cu unul din oficiu, dar așa ceva nu a fost”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Despre a doua cerere depusă spre examinare, Chirtoacă a menționat că în ordonanța de începere a procesului penal este scris la viitor și că de fapt licitațiile încă nu au avut loc.

Nu se poate deschide dosarul penal, dacă infracțiunea nu a avut loc. Dar dacă știi că va avea loc o infracțiune procuratura trebuia să vină să organizeze flagrant. Adică pe 6 octombrie trebuia să vină să oprească licitația, sau vii și previi. Ca în cazul unei tentative de omor, vii și previi omorul, nu lași să se întâmple, apoi îl tragi la răspundere pe făptaș”, spune Primarul General.