Șeful interimar al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Alexandru Fleaş,  declarat că instituţiile preşcolare din oraşul Chişinău îşi suspendă activitatea, iar micuţii vor fi transferaţi în alte grădiniţe.

ALEXANDRU FLEAŞ, şef interimar DGETS
Activitatea acestor grădiniţe se sistează pe anumite perioade este vorba fie de 15 zile fie de 20, 30 şi avem şi grădiniţe care activitatea este sistată pe o perioadă de 42 de zile. Copii sunt repartizaţi în alte grădiniţe, iar din moment ce îşi încep activitatea grădiniţile care şi au suspendat activitatea mai înainte îşi sistează celelalte grădiniţe. 

O altă cauză a suspendării activității, susțin specialiștii, este necesitatea pregătirii pentru noul an de studii. În multe grădinițe se fac reparații curente, se renovează sistemul de electricitate, de apeduct și canalizarea.

Directorii instituţiilor preşcolare sunt obligaţi să întreprindă măsuri pentru asigurarea copiilor cu locuri în grădiniţe chiar și în timpul verii. În municipiul Chișinău activează în total 158 de instituții de învățământ preșcolar.