La cheful de miercuri, 16 august, al arhimandritului Nicolae, duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea, „smântâna preoţimii” a venit  cu BMW-uri, Mercedes-uri, unii cu Jaguarul, costul căruia poate să ajungă până la 100.000 de euro, notează Jurnal.md.

Cel care a venit la sărbătoare la volanul unui asemenea automobil este protoiereul Roman Leu, parohul bisericii „Sf. Cuv. Onufrie” din localitatea Brăviceni, Orhei. Mai mulţi locuitori ai satului ne-au comunicat că preotul care locuieşte în Orhei vine la biserica din sat cu Jaguarul. „Da, are o maşină, este albă, frumoasă, dar ce? Nu poate să aibă?”, ne răspunde înţepat Angela din Brăviceni. Oxana Melnic a comentat pe o reţea de socializare poza cu automobilul: „Locuieşte în centrul oraşului şi zilnic trece pe lângă casa mea când vine de la slujba din sat”, relatează Jurnal de Chişinău.

„Nu este maşina mea, este a sponsorului (sic!) şi ctitorului bisericii din sat, Ion Cociorvă, care trăieşte în Rusia şi mi-a lăsat-o mie să mă plimb, şi atât. De la o nimica toată se porneşte aşa o gălăgie! Paradoxul e că comentariile la articolele publicate sunt foarte urâte. De ce pe ei nimeni nu-i pune la punct, măcar să aibă un limbaj sau un vocabular decent, să nu publice nişte prostologii pe care să le vadă toată lumea?”, se indignează Leu.

Parohul Roman Leu are şi cont de Facebook, unde postează poze din care nu bănuieşti că ar fi faţă bisericească. Răsfoind fotografiile, descoperi pe una din ele un băiat cu o armă în mână. Rugat să comenteze poza, preotul ne-a spus: „Era undeva la un tir, vă spun cum este, copilul meu avea acolo vreo 5-6 ani sau vreo 8-10 ani, a fost demult, a fost la cineva şi, mă rog, s-a fotografiat. Eu nu am armă”.