Mircea Lucescu a fost numit selecționerul Turciei la începutul lunii august și va debuta într-o partidă oficială pe banca „Semilunei” la începutul lunii septembrie. Până la meciul cu reprezentativa Ucrainei de pe 2 spetembrie, Lucescu a fost invitatul președintelui Recep Erdogan. Președintele Turciei, scriu unele surse, ar putea veni la Chișinău în această toamnă.

„Erdogan a avut o discuţie încântătoare cu Mircea Lucescu. Fost fotbalist, Erdogan şi-a exprimat încrederea în Lucescu şi i-a urat succes acestuia”, notează publicaţia turcă Fotomac despre discuția care a avut loc cu ușile închise.

Alături de Mircea Lucescu și Racep Erdogan au mai fost prezenți președintele și vicepreședintele Federației Turce de Fotbal. Lucescu i-a explicat președintelui strategia sa pentru națioanla Turciei în vizita de la palatul Beylerbeyi.

Tehnicianul român are la dispoziție mai puțin de o lună de zile până la primul meci oficial, cel cu reprezentativa Ucrainei de pe 2 spetembrie. La doar trei zile după, Turcia va întâlni pe teren propriu reprezentativa Croației. Obiectivul impus de Federația Turcă de Fotbal este calificarea la Campionatul Mondial din 2018.