Un polițist anchetat de MAI numit consilier a lui Dodon

0
205

Pavel Voicu care deține în prezent funcția de șef al Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender a fost numit, recent, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. De remarcat că în privința lui Voicu a fost pornită o anchetă de serviciu după deplasarea cu Dodon la mănăstirile din Grecia.

Potrivit unui decret semnat de Igor Dodon, șeful Inspectoratului de Poliție din municipiul Bender, Pavel Voicu a fost numit în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

Astăzi am semnat Decretul privind numirea domnului Pavel Voicu în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale.

Pavel Voicu are o experiență vastă de activitate în organele de drept. Astfel, începând cu 1995 dumnealui a activat în diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției¸ Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călărași, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău, iar din februarie 2016 până în prezent – Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender.

Pavel Voicu a absolvit Academia „Ștefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică pe lingă Președintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice și Politice – Universitatea Academiei de Științe a Republicii Moldova”, a scris Igor Dodon pe contul să u de Facebook.

ACTUAL.MD amintește că în privința lui Pavel Voicu, a fost pornită o anchetă internă, ca urmare a faptului că el a purtat insigna campaniei sociale „Iubesc Moldova” în timpul vizitei întreprinse de Igor Dodon la mai multe mănăstiri din Grecia.