Doi tineri din Ungheni reținuți cu 2000 pachete de țigări pe malul Prutului.

0
44

Polițiștii de frontieră din Ungheni au reținut în flagrant tineri moldoveni în timp ce încercau să treacă în țara vecină 65 mii de țigarete de contrabandă. În timpul intervenției, trei din persoanele monitorizare nu s-au supus somațiilor reușind să fugă de la fața locui, alte două au fost reținute și conduse la sector pentru audieri.

 

Urmare a verificărilor preliminare s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni ai Republici Moldova, cu vârste de 16 și 18 ani, locuitori ai sat. Todirești și Pârlița, r-nul Ungheni. În declarații, tinerii au recunoscut că intenționau să treacă țigări peste râul Prut, cu scop de comercializare pe „piața neagră” de desfacere a României.

În cele trei colete depistate, polițiștii de frontieră au găsit 2000 pachete de țigări marca Ritm și 1250 Plugarul. Valoarea totală a țigărilor se ridică la suma de 40 mii lei.

Totodată, au fost identificați ceilalți trei tineri care au reușit să fugă în timpul intervenției. În acest sens, în prima jumătate a zilei de 23 august curent, polițiștii de frontieră sub coordonarea procuraturii Ungheni au descins la domiciliile acestora. În rezultat, din gospodăriile tinerilor au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM și o sumă de 37 mii de lei.

Întreaga activitate infracțională a avut loc nemijlocit la frontieră, pe malul râului Prut, în dimineața zilei de marți, 22 august curent.

Pentru elucidarea circumstanţelor şi deconspirarea tuturor participanţilor cu ulterioara atragere a acestora la răspundere conform legislaţiei în vigoare, sunt continuate măsurile speciale de investigații și acțiunile de urmărire penală ce se impun. Pentru faptele săvârșite trei cetățeni moldoveni sunt reținuți pentru 72 de ore, în temeiul art.166 CPP al RM. Persoanele vizate riscă pedeapsă cu închisoare de până la doi ani.