Update (13:50): Urmează o întrevedere comună a celor doi președinți.

Update (13:30): Ceremonia primirii oficiale a Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, de către Președintele României, Klaus Iohannis.

Update (12:00): Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a aterizat în România, urmând să aibă convorbiri şi o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului francez va vizita Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Vizita preşedintelui Franţei în România aduce şi unele dintre cele mai drastice măsuri de securitate.

UPDATE (11:00):  „Vizita preşedintelui Franţei în România este extrem de importantă pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, îndeosebi în domeniul economic, precum şi pentru consolidarea cooperării în plan european, în dosarele de interes major pentru ambele părţi”, consideră premierul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat al Guvernului.

De asemenea, sunt prezentate mai teme care vor fi discutate, cum ar fi relaţiile economice şi culturale între cele două state, dar şi subiectul primirii României în Spaţiul Schenge, „Aderarea României la Spaţiul Schengen este un alt subiect de interes, având în vedere că România îndeplineşte condiţiile tehnice, decizia fiind în acest moment la nivel politic.  Şeful Executivului va exprima interesul Guvernului de la Bucureşti pentru continuarea dialogului susţinut în pregătirea Preşedinţiei României a Consiliului UE, pornind de la expertiza Franţei în domeniul afacerilor europene“, arată Guvernul.