Deputatul socialist Grigore Novac ar fi atacat-o verbal pe Facebook pe jurnalista Ana Gherciu, redactora-șefă a portalului Moldova.org. Reacția demnitarului vine în contextul în care tânăra i-a oferit un răspuns public președintelui Igor Dodon la acuzațiile acestuia precum că presa care dezvoltă proiecte finanțate de fundații străine este una de propagandă.

Potrivit portalului, aparlamentarul a numit-o jurnalistă în ghilimele și a scris că instituțiile de presă care dezvoltă proiecte finanțate din exterior fac „propagandă deschisă”.

„O „jurnalistă” de la un site-uleț a ieșit la microfon și după cum scrie un alt site-uleț similar, a venit cu recomandări în adresa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Recomandările acestei domnișoare care pretinde că este jurnalistă, ține de faptul că domnul Președinte Dodon, se leagă de ong-urile prin intermediul căruia SUA și Uniunea Europeană finanțează surse media din Republica Moldova. De fapt, domnișoara jurnalistă a vrut să spună că Președintele Dodon a atras atenția opiniei publice la faptul că SUA și UE pompează bani enormi în media moldovenească pentru a prosti acest popor. Cel mai dureros, este faptul că pentru acești pseudojurnaliști, finanțarea din exterior al unui site nu este doar propagandă deschisă în interesul statelor care-i finanțează, dar este și un business bine pus pe roate în ultimii ani(…)”, a scris deputatul socialist Grigore Novac pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, jurnalista susține că parlamentarul nu ar fi făcut trimitere la niciun articol publicat de ea, care ar încălca normele deotologice ale jurnalistului.

„De asta a fost nevoit să facă atac la persoană. Îmi pare rău că unicul om care trebuia cu adevărat să reacționeze la adresarea mea, și anume Igor Dodon, nu a găsit timp decât pentru a da un Like postării fostului său coleg de partid”, declară Ana Gherciu.

Articolul complet AICI: