Lumea fotbalului a privit cu interes super-meciul de la Las Vegas dintre Floyd Mayweather şi Conor McGregor. Mai mulţi foşti fotbalişti au postat pe reţelele de socializare după bătălia câştigată de Mayweather prin KO tehnic în repriza a zecea.

Cel mai dur a fost ex-atacantul lui Manchester United şi Fiorentinei, Giuseppe Rossi, care a desfiinţat meciul organizat de americani între fostul campion mondial la box şi campionul din artele marţiale mixte (MMA).

„Sunt uimit de cât au vorbit înainte de luptă şi cum au planificat totul. O ruşine pentru sport”, a postat italianul pe contul său de twitter.

Michael Owen se aştepta la un succes al lui Mayweather: „Nu am fost surprins când am văzut ştirile. Boxul şi-a păstrat credibilitatea cu acest rezultat”.

Fundaşul lui Stuttgart, Holger Badstuber, a fost impresionat de ambii combatanţi: „Performanţă cu pasiune şi inimă pentru The Notorious MMA (n.r.supranumele lui McGregor). Respect Floyd Mayweather”.

Fundaşul lui Manchester United, Luke Shaw, şi-a exprimat susţinerea pentru McGregor, iar germanul Lukas Podolski pentru Floyd Mayweather.

Mayweather a ajuns la 50 de victorii din tot atâtea meciuri disputate la profesionişti (27 dintre ele prin KO) şi i-a depăşit recordul lui Rocky Marciano, fostul campion mondial al greilor, care a avut 49 de succese şi nicio înfrângere.

Pentru acest meci, Mayweather, care a cucerit titlul mondial la cinci categorii diferite de greutate, a avut o bursă de 100 de milioane de dolari, în timp ce McGregor, cu un palmares de 21 de victorii în 24 de meciuri de MMA, va primi 30 de milioane.

Sumele ar putea creşte până la 400 milioane de dolari în cazul americanului şi la 125 de milioane în cazul irlandezului, după împărţirea banilor rezultaţi din reţetele tv, în special, conform presei economice americane.