VIDEO || Ziua Independenţei, SĂRBĂTORITĂ inedit de Poliţia de Frontieră

0
31

Sărbătoarea dedicată celor 26 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova a creat momente unice în incinta Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, reunind trei generații – veteranii instituției, angajații activi și copiii.

Încă de la primele ore ale dimineții zilei de astăzi, 28 august 2017, platoul IGPF era aglomerat de zecile de copii și angajați ai sediului central, aliniați în formațiuni. După introducerea Drapelului de luptă al Poliţiei de Frontieră, șeful IGPF Fredolin Lecari a venit cu un mesaj de felicitare către cei prezenți, dar și către colegii aflați în misiunile de supraveghere a frontierei. ”Astăzi aducem omagiu și recunoștința celor care, ghidaţi de idealuri şi spirit de sacrificiu, au pus temelia acestui stat de drept, dar și bazele unui viitor mai bun pentru noi, făcând față provocărilor timpului. Independența presupune responsabilitate, muncă, disciplină și siguranță. Să cultivăm aceste valori în noi și în copii noștri, cât și să construim un viitor sigur generațiilor următoare. Transmit pe această cale sincere felicitări, însoțite de gânduri bune, pace și încrederea într-un prezent stabil și viitor prosper. La mulți ani, stimați colegi! La mulți ani, Republica Moldova!” a conchis domnul Fredolin Lecari.

Evenimentul a continuat cu menționarea polițiștilor de frontieră din cadrul sediului central al IGPF care s-au remarcat cu rezultate frumoase în activitatea de serviciu, fiind acordate peste 50 de distincții. Ulterior, polițiștii de frontieră, deținători ai beretelor de onoare, au prezentat diverse acțiuni de forță și lupte corp la corp. Cu mai multe elemente demonstrative de dresaj canin a încântat chinologul Ghenadie și patrupedul Poliției de Frontieră Laky, reușindu-le să capteze toată atenția și admirația picilor. Totodată, pentru familiarizarea invitaților cu activitatea Poliției de Frontieră, au fost expuse echipamentul din dotare și mijloacele de transport special.

Deși timpul ploios a dat peste cap unele activități distractive pentru copii, totuși cei mici au avut o jumătate de zi plină de bucurii și încărcată cu lucruri noi și interesante despre Poliția de Frontieră. Nu au lipsit dulciurile și buna dispoziție.