Consumatori de droguri, prinși în flagrant de oamenii legii

0
33

Urmare a patrulărilor intensive prin ogrăzile blocurilor de locuit, parcurilor publice şi străzilor puţin illuminate, echipajele mobile ale Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au surprins în flagrant delict mai mulţi indivizi, consumând droguri de origine vegetală.

Astfel, în curtea unui bloc de locuit de pe bulevardul Mircea cel Bătrân al sectorului Ciocana au fost observaţi patru bărbaţi, având un comportament dubios, la apariţia echipajului de poliţie. Aceştia ar fi încercat să se deplaseze într-o direcţie necunoscută, însă au fost stopaţi şi solicitaţi să se prezinte. Ei s-au dovedit a fi originari din Chişinău şi din câteva raioane ale ţării, cu vârstele cuprinse între 21 ani şi 31 ani, vizibil în stare de ebrietate narcotică. Totodată, asupra lor au fost depistate nişte pacheţele cu o masă vegetală necunoscută şi câteva aparate confecţionate artizanal, destinate consumului de droguri. Indivizii au fost escortaţi la Inspectorat pentru audieri conform legii.

Ulterior, echipajul 902 a depistat alţi trei necunoscuţi într-un parc public, unde  intenţionau să consume substanţe narcotice cu un dispozitiv din masă plastică, care s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 29 ani şi 36 ani. La fel, aceştia au fost conduşi la Inspectorat pentru documentări.

Conform legislaţiei penale în vigoare suspecţii riscă să fie sancţionaţi cu amendă în mărime de la 15 000 lei la 21 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile la compartimentul prevenirii şi combaterii infracţiunilor legate de droguri, air cetăţenii sunt rugaţi să informeze iemdiat serviciul 902, atunci când au observat persoane suspecte în locuri publice.