Afacere cu iz de FLORI şi venituri de MILIOANE, în vizorul JUDECĂTORILOR. Patronii ar fi TĂINUIT banii

0
61

Patronul și administratorul unei firme specializate în comerţul cu flori vor compărea în fața magistraților, fiind bănuiți de evaziune fiscală în proporție deosebit de mare. 

Potrivit procurorilor, în perioada lunilor octombrie 2014 – decembrie 2015, administratorul Societăţii Comerciale „Best Flowers” SRL nu a inclus în venitul brut al întreprinderii venitul obţinut din activitatea de întreprinzător în sumă de 4 536 677 de lei şi nu a prezentat declaraţia cu privire la impozitul pe venit, fapt care a condiţionat diminuarea şi neachitarea impozitului pe venit obţinut din activitatea de întreprinzător în sumă de 448 367 de lei, scrie ziarulnational.md.

La fel, acesta nu a reflectat în registrul de livrări şi în declaraţia privind TVA taxa pe valoare adăugată în sumă de 1 432 334 de lei din volumul de livrări în sumă de 7 441 784 de lei, echivalentul cărora a fost transferat de clienţii SC „Best Flowers” SRL în conturile bancare personale ale administratorului.

Oamenii legii susțin că, astfel, bugetul de stat a ratat venituri din impozite şi taxe în sumă totală de 1 880 701 de lei.

În aceeaşi perioadă, inculpatul ar fi organizat transferul de către clienţii firmei pe contul bancar personal a plăţilor în sumă de 363 024 de euro, echivalentul a 7 738 938 de lei, efectuate on-line pentru florile livrate. Banii din aceste servicii nu i-a declarat și i-a folosit în scopuri personale.

Procurorii au decis să pună sub sechestru autoturismul de model „Mercedes-Benz GLK 220 CDI” ce-i aparţine administratorului firmei. Dacă va fi recunoscut vinovat, administratorul riscă închisoare de la 5 la 10 ani, iar patronul – o amendă de până la 800 de mii de lei. De asemenea, persoana juridică care deținea afacerea riscă să fie lichidată.