Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că președintele Igor Dodon e conștient de faptul că vorbim limba română, dar are mai multe motive pentru a nu recunoaște acest lucru. Declarațiile au fost făcute în urma depunerii de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare organizate de către membrii PL.

„Eu cred că nu trebuie să vă orientați la ce spune președintele. Președintele e bătut cu știubeiul în cap și conștient face acest lucru. El știe că limba care o vorbim este limba română dar având în vedere că avem o bună parte din populație care a fost dirijată, manipulată de politica Federației Ruse, el continuă să spună acest lucru pentru a avea voturi. Are dragostea de putere atât de mare încât el este gata să calce nu doar peste limba vorbită, peste țară, dar și peste mamă. Așa că îl lăsăm pe dânsu cu limba lui”, a declarat liderul PL.

Totodată, Ghimpu a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Limbii Române printr-o postare pe rețele de socializare. Acesta a publicat și un video care redă evenimentul remarcabil din anul 1989.