Daily Mail: „Republica Moldova, ÎN TOPUL ţărilor cu cea mai rapidă creştere a numărului de turişti”

0
38

Republica Moldova devine o destinaţie pe harta turistică a lumii. Vinăriile, piesajele rustice, tradiţiile şi gastronomia locală aduc anual mii de turişti străini. Ţara noastră se află în topul statelor cu cea mai rapidă creştere a numărului de turişti.

Potrivit celui mai recent barometru de turism al Organizaţiei Naţiunilor Unite, citat de Daily Mail, ţara noastră se situează pe poziţia a cincea în topul statelor cu cea mai rapidă creştere a numărului de turişti. Republica Moldova a înregistrat o creştere de 28% a numărului de turişti străini în 2016. Pe prima poziţie se situează Sierra Leone cu o creştere de 310%, fiind urmată de Nepal cu 39,7%, Islanda – 39% şi Coreea de Sud – 30,3%.
Daily Mail descrie Moldova ca o fostă republică sovietică, localizată între România şi Ucraina, cu un potenţial turistic nedescoperit. „Destinaţia oferă piesaje virgine, o istorie unică, mănăstiri impresionante şi o înfloritoare industrie vinicolă”, relatează publicaţia britanică.

Mai multe informaţii despre potenţialul turistic al Republicii Moldova, locuri şi destinaţii, vedeţi pe pagina Moldova Holiday.