Daniel Ioniță: „Celebrarea Limbii Române la Chişinău şi Bucureşti demonstrează unitate de etnie, istorie şi limbă”

0
30
foto: moldova.org

Celebrarea concomitentă a limbii române la Chișinău și București demonstrează încă o dată că între ambele maluri ale Prutului este o profundă unitatea de etnie, de limbă, de istorie, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Radio Chișinău.

Diplomatul a transmis și un mesaj tuturor celor care vorbesc şi gândesc româneşte, subliniind că „avem o datorie sfântă să transmitem mai departe generațiilor viitoare bogăția limbii române”.

DANIEL IONIŢĂ, ambasadorul României în Republica Moldova

Nu este deloc întâmplător faptul că a fost aleasă această sărbătoare pentru că și în felul acesta, de fapt, demonstrăm că există între noi o legătură profundă legată de unitatea de etnie, de limbă, unitatea de istorie. Totodată, credem cu toții, că prin limba română putem să contribuim la sporirea valorilor culturale la nivel european și prin limba română, de fapt și noi, din România, și cetățenii din Republica Moldova se pot racorda la sistemul european de valori. În limba română trăim, în limba română muncim, în limba română iubim, în limba română, la un moment dat, vom muri.

A păstra limba română în cazul cetățenilor români care se stabilesc cu traiul în străinătate este o provocare constantă, mai consideră ambasadorul Daniel Ioniță.