Tiraspolul NEMULŢUMIT de Chişinău. Mai mulți oficiali ruși, INTERZIŞI să intre în Republica Moldova

0
44

Tiraspolul din nou se plânge că autoritățile constituționale de la Chișinău opresc accesul în stânga Nistrului a oficialilor ruși, dar și a delegațiilor din alte entități separatiste.

Potrivit Ministerul de Interne din Transnistria, în ultimele zile, mai multe persoane din străinătate invitate de către autoritățile de la Tiraspol au primit pe aeroportul din Chișinău interdicția de a intra în Republica Moldova.

Sursa susține că poliția de frontieră din R. Moldova i-ar fi deportat pe Președintele Colegiului de Experți Militari din Rusia, generalul-maior Alexander Vladimirov, pe membrii delegației Republicii Osetia de Sud, condusă de șeful administrației președintelui RSO, Igor Kozaev și pe directorul adjunct al consiliului de administrație al fondului „ Ruskii Mir”, Vsevolod Zheleznov.

Autoritățile de la Tiraspol consideră că aceste acțiuni reprezintă defapt un mecanism de filtrare a oaspeților din străinătate care vor să ajungă în stânga Nistrului. Cel mai mult însă pe oficialii din Transnistria i-a deranjat inderdicția pe care a primit-o Olga Gukalenko, reprezentata Consiliului Suprem a Transnistriei în Federația Rusă.