FOTO || Paradă militară la Tiraspol! Este sărbătorită aniversarea pretinsei independențe a regiuni

0
42

Așa-zisele autorități de la Tiraspol au sărbătorit „cei 27 de ani de independență” a regiunii cu o paradă militară, depuneri de flori la monumente, cântece și poezii în limba rusă.

„Această sărbătoare pentru noi toți a devenit un simbol al mândriei, patriotismului și unității transnistrenilor. Exprimă aspirațiile cetățenilor Transnistriei de a vedea republica ca fiind independentă și liberă”, a felicitat transnistrenii autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, scrie unimedia.info.

Liderul de la Tiraspol a mulțumit, de asemenea, Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul: „pe care această țară a oferit-o și-l acordă republicii noastre. În 1992 soldatul rus a oprit agresiunea armată a Moldovei împotriva Transnistriei și datorită lor, am păstrat pacea în țara noastră de mai bine de 25 de ani. Pentru aceasta, transnistrenii sunt foarte recunoscători”.

Pe 2 septembrie 1990 a fost autoproclamata „Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca Transnistreana” (RSSMT), iar la 25 noiembrie 1990, a fost ales prin vot universal Sovietului Suprem al RSSMT.