Centrul de Politici și Reforme acţionează în judecată Ministerul Economiei şi Infrastructurii! Lipsă de informaţii privind privatizarea Hotelului „Codru”

0
55

Centrul de Politici și Reforme (CPR) acționează în judecată Ministerul Economiei, deoarece instituția de stat ar refuza să le ofere informații cu privire la implicarea lui Igor Dodon în procesul de privatizare a Hotelului „Codru”. 

CPR susţine că a făcut o solicitare oficială Ministerului Economiei, dar și către Președinție și Guvern. Nici o instituție nu ar fi oferit claritate în solicitările Centrului.

„Ministerul Economiei a răspuns cu o scrisoare formală. Limbajul birocratic în care răspund instituțiile noastre celor mai incomode solicitări de informații devine intolerabil și este o dovadă în sine cum instituțiile statului depun toate eforturile pentru a îngrădi accesul la informație”, scrie CPR, citat de unimedia.info.

Textul răspunsului semnat de Ministerul Economiei sună astfel:

”Prin prezenta, Ministerul Economiei și Infrastructurii informează, că a examinat demersul (nr. 7317 din 07 iulie 2017) privind privatizarea Întreprinderii de Stat Complexul hotelier ”Codru” și, în limita competenței funcționale deținute, comunică următoarele.
Întreprinderea de Stat complexul hotelier ”Codru” a fost privatizată în condițiile Legii nr. 121-XVI din 02 mai 2007 privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, Hotărârilor Guvernului nr. 945 din 20 august 2007 și nr 919 din 30 iulie 2008, urmare a expunerii la concurs comercial în perioada 21 noiembrie – 22 decembrie 2008, conform comunicatului informativ publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 208-209 din 21 noiembrie 2007.
Viceprim ministru,
Ministru al Economiei,
Octavian Calmâc”

„Implicarea lui Igor Dodon în procesul de privatizare a Hotelului ”Codru”, în calitate de Ministru al Economiei, rămâne un mister chiar și după aproape zece ani. Doar urmare a acestei privatizări, statul a fost prejudiciat cu 16 milioane EURO”, mai scrie CPR.