Noi percheziții în doasarul „ProImobil”. Procurorii continuă să colecteze probe

0
79
foto: realitatea.md

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au demarat un nou șir de percheziții în dimineața acestei zile, 7 septembrie, în cazul în care este vizată agenția imobiliară „ProImobil”. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Cu o zi înainte, 30 de agenți imobiliari ai companii au oferit declarații cu privire la schema de gestionare a activității întreprinderii, având ca scop activitatea frauduloasă.

Totodată, agenția „Proimobil” riscă să rămână fără licență, aceasta în cazul în care toate probele acumulate vor fi examinate de Fisc și se va identifica o bănuială rezonabilă în acest sens.

Amintim că percheziții au avut loc și, acum o săptămână, în urma cărora procurorii PCCOCS, în comun cu DIFE a MAI, au depistat și ridicat sisteme informaţionale de lucru, calculatoare, aparate de casă şi control, suporturi de memorie care conţin fişiere, purtătoare de informaţie pe care se stochează datele din sistemele de monitorizare video, documente contabile, înscrisuri de ciornă și ştampile, ce demonstrează activitatea frauduloasă a agenției imobiliare, dar și mijloace băneşti nereflectate în evidenţa contabilă în sumă de aproximativ 400 000 lei, mai scrie sursa citată.

Urmărirea penală în cauza penală a fost începută la 24 august 2016 de către PCCOCS, în temeiul bănuielii rezonabile privind comitere a infracţiunii prevăzute de art.244 alin. (2) lit. b) Cod penal, evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Mai exact, potrivit procurorilor, în perioada 2015-2017, SRL „Pro Imobil Grup”, prin neincluderea în documentele contabile şi financiare a datelor privind veniturile şi cheltuielile reale, nu a achitat impozite la bugetul de stat în sumă de peste aproximativ 5 milioane lei.