Dorin Chirtoacă a fost citat astăzi la procuratura pentru a fi recunoscut drept bănuit în noul dosar, în care este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu. Primarul suspendat al capitalei susține că ceea ce se întâmplă este lipsit de logică și că el nu a făcut decât să execute deciziile judecătorești. Emoționat și cu lacrimi în ochi, Dorin Chirtoacă a spus ca nu-i pasa de aceste dosare, transmite ProTV.

„Eu deja sentinţa mi-am luat-o. Prin faptul că nu am familie şi copii şi există riscul nici să nu le am de acum încolo, nici una nici alta, din cauza la tâmpeniile astea cu arestul şi dosarul”, a declarat Chirtoacă.

Dorin Chirtoaca spune că şi noul dosar penal în care este cercetat ar fi unul fabricat. El este acuzat că ar fi prejudiciat bugetul local cu peste 66 de milioane de lei. Mai exact, şi-ar fi adjudecat atribuţiile CMC-ului şi ar fi dat bani în loc de apartamente persoanelor care le cereau prin hotărâri judecătoreşti.

„Există un singur cont al municipiului. Nu există contul consiliului şi al primăriei. Având în vedere că nu ai cum să dai apartamente, pentru că ele nu-s. Nu le are primăria, ele toate au fost privatizate, s-a procedat la acordarea unor compensaţii băneşti”.

Dorin Chirtoaca spune că era între două tăişuri din cauza Guvernului şi a Parlamentului, care ar fi votat o lege populista.

„Adică pentru neexecutarea hotărârii de judecată eu primesc amenzi de ani de zile, iar pentru executarea hotărârilor de judecată – dosar penal. Cum dracul trebuia de procedat? Ce trebuia de făcut?”

Mai mult, el neagă acuzaţiile procurorilor anticorupţie, precum că ar fi acordat banii preferenţial. Astăzi, Chirtoaca a fost citat pentru a i se înmâna ordonanţa de bănuit în noul dosar penal. Avocaţii au cerut recuzarea procurorului Dumitru Robu.

„Au trezit dubii referitor la imparţialitatea şi obiectivitatea acestuia şi am înaintat recuz pe prezenta cauza penală domnului procuror”, a declarat avocata Tatiana Iovu.

Apărarea considera că bănuiala adusă edilului suspendat ar fi absurdă, întrucât acele tranzacţii de împăcare semnate de Chirtoaca ar fi legale.