Ambasadorul Peter Michalko, noul șef al Delegației UE în R. Moldova, a ajuns deja la Chișinău și a avut o întrevedere cu angajații misiunii diplomatice.

„L-am întâmpinat cu căldură pe ambasadorul Peter Michalko la Chișinău. Colegii din Delegație îi doresc un mandat plin de rezultate fructuoase și o ședere plăcută în Republica Moldova. Suntem încântați și nerăbdători să lucrăm împreună”, se arată într-un mesaj al Delegației UE la Chișinău.

Tot în această săptămână, Peter Michalko a prezentat copiile scrisorilor de acreditare la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Revin cu bucurie în Republica Moldova, de această dată într-o nouă poziție. Este o onoare pentru mine să preiau funcția de șef al Delegației UE în Republica Moldova și sunt ferm hotărât să lucrez pe deplin la întărirea cooperării dintre UE și Republica Moldova, continuând munca depusă de predecesorul și bunul meu coleg și prieten, Ambasadorul Pirkka Tapiola. Sunt deosebit de fericit să îmi revăd vechii prieteni pe care îi am în Republica Moldova și să îmi fac prieteni noi pe durata misiunii pe care o încep acum”, a spus noul șef al Delegației UE la Chișinău.

Menționăm că Peter Michalko îl succede în funcție pe Pirkka Tapiola care pleacă Ambasador al UE în Thailanda, după ce și-a încheiat mandatul în R. Moldova.

Peter Michalko are 45 de ani și este originar din Slovacia, dar și-a făcut studiile la Facultatea de Relaţii Internaţionale a Institutului de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova (MGIMO). În perioada anilor 2007-2008, a activat în cadrul Misiunii EUBAM, iar în 2008-2009 a fost consilier al reprezentantului special al UE pentru Republica Moldova, Kalman Mizsei. Din anul 2012, Peter Mikhalko a ocupat funcția de Ambasador al Slovaciei în Grecia.

 

(Ziarul Național)