A fost anunțată o nouă acțiune de protest pentru sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, oamenii sunt chemați la Parlament, duminică, la ora 12.00, pentru a manifesta împotriva guvernării.

Înainte de încheierea protestului din 30 iunie curent, a fost anunţat data următorului protest. Astfel, oamenii au fost chemaţi la un nou protest pe data de 17 septembrie, la ora 12.00, în PMAN.

Pe 30 iunie, oamenii s-au adunat la Parlament pentru a cere anularea legii privind sistemul electoral mixt. Ulterior, mulţimea a pornit într-un marş spre sediul PSRM şi PDM, precum şi cel al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că mai mulți oficiali europeni și-au manifestat îngrijorarea față de decizia Parlamentului R. Moldova de a implementa modificări ale sistemului electoral.   Pe 20 şi 21 iulie curent au avut loc proteste atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament. Oamenii au cerut anularea votului mixt.

La 20 iulie curent, 74 de deputați din fracțiunile PD, PSRM și Grupul Leancă au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar peste câteva ore, această lege a fost promulgată de șeful statului, Igor Dodon. Pe 21 iulie, legea a apărut în Monitorul oficial.