Replicile dure pe Facebook între fostul premier Ion Sturza și primarul condamnat de Orhei, Ilan Șor, continuă. De această dată, Sturza își cere „scuze” de la Șor pentru că a „greșit” suma indicată anterior ca fiind cea delapidată din sistemul bancar de companiile afiliate primarului.

În timp ce Ion Sturza a indicat suma de 6,5 miliarde de lei, dând alarma că ar expira termenele de prescripție pentru depunerea cererilor în judecată privind recuperarea acestor bani, Banca Națională a Moldovei a arătat într-un comunicat că e vorba de 15 miliarde de lei luate de la cele trei bănci de către „grupul Șor”.

„Îmi cer scuze de la „amicul” meu Șor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat „doar” 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare:
„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL.

Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel”.

Deci, suma totală „ciordită” de „grupul Șor” este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei!!! Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei! Lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sunt pe rol”, a scris Sturza pe Facebook.

Fostul premier a apreciat „transparebța” BNM: „Presiunea publică a avut efect. Am aflat, în sfârșit, cât de mult ne datorează pe moment Shor nouă, moldovenilor!
Rețineți, nouă, moldovenilor! Furtul a fost acoperit din buget. Hai, „guvernare”, la treabă! Recuperați miliardele, nu ne „contestați” cu televizorul! P.S. Da, și Aeroportul internațional Chișinău, „cadonat” de darnicii moldoveni”, îndeamnă fostul premier.

Șor nu a reacționat, deocamdată, la această postare a lui IonSturza.