Mihai GHIMPU: „Tandemul Dodon-Plahotniuc vinovat pentru problemele din justiție ale lui Chirtoacă”

0
64

Liderul PL, Mihai Ghimpu, fost aliat a lui Plahotniuc la guvernare, dă vina pe acesta și Dodon pentru problemele din justiție a primarului suspendat Dorin Chirtoacă, acuzând fabricarea de către procurori a unor dosare politice.

„Curtea de Apel Chișinău a numit examinarea recursului înaintat de Dorin Chirtoacă și apărătorii săi împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sect. Buiucani din 21.07.2017 privind revocarea din funcție prin referendum a Primarului mun. Chișinău Dorin Chirtoacă pentru ziua de mâine, 12 septembrie… Dar, din motive necunoscute, sau, mai bine zis, prea bine cunoscute, judecătorii peste noapte au schimbat examinarea lui pentru ziua de azi, 11 septembrie.

Și ce credeți că au decis?… Păi, ceea ce li s-a ordonat: să fie referendum! De ce? Pentru că binomul Plahotniuc-Dodon, chiar dacă i-au mai prelungit pentru a treia oară lui Dorin Chirtoacă arestul la domiciliu încă cu 30 de zile, știu prea bine că și arestarea, și suspendarea lui din funcția de Primar General sunt ilegale!!! Și că toată lumea, inclusiv oficialii europeni, au înțeles că dosarele sunt eminamente politice!!!

Pe aceste motive, condamnarea lui Dorin Chirtoacă devine tot mai problematică, aceștia doi înțelegând că nu le va fi așa ușor să pună mâina pe primărie, cum au crezut de la bun început… Așa că pretinsa „luptă cu corupția” nu i-a ajutat deloc să-i amăgească pe europeni”, a scris Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Recent, prorcurorii au deschis un nou dosar pe numele lui Chirtoacă, acuzându-l pe acesta că ar fi făcut abuz de putere în cazul achiziționării unor apartamente de către Primărie.