Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este gata să se alieze cu Andrei Năstase și Maia Sandu împotriva lui Vlad Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul „Important”, de la TVC 21.

Mihai Ghimpu a declarat în această seară, la emisiunea „Important” de la TVC 21, că e flexibil în ceea ce privește așezarea la masa de dialog cu cei doi lideri ai opoziției extraparlamentare, deoarece niciodată „nu a pus interesele sale mai presus ca interesele cetățenilor”.

„Dacă situația dictează o asemenea decizie, atunci o vom lua. Timpul o să arate”, a menționat Mihai Ghimpu.

În același timp, liberalul spune că PL nu va participa la protestul împotriva derapajelor guvernării, care este programat la 17 septembrie. „Ai noștri sunt liberi să participe, dar acum a apărut situația și cu acest referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Noi trebuie să câștigăm acest referendum, să stabilim tactica”, a spus acesta.

În alt context, Ghimpu s-a referit și la propunerea lui Vlad Plahotniuc privind introducerea în Constituție a unei prevederi care stabilește că integrarea europeană este orientarea strategică a R. Moldova. „Dacă e vorba de integrarea în UE, atunci putem să votăm. Dar ei spun integrarea europeană. Asta nu e o formulare corectă. Cred că nu va da nimic această normă. Toate țările care au ajuns în UE au devenit mai întâi membre NATO. Pot să amăgească pe cine vor cu asta, numai pe noi nu”, a conchis Mihai Ghimpu.