Generalul Victor Gaiciuc, fostul ministru al Apărării, ruda lui Igor Dodon şi prietenul lui Dmitri Rogozin, ar putea să ajungă din nou în fruntea acestei instituţii, aceasta este propunerea adresată Guvernului de către Igor Dodon.

Ar putea fi un gest de recunoştinţă din partea lui Igor Dodon pentru serviciile pe care i le-a făcut tatăl finului său, Victor Gaiciuc, pentru pilele sale la Moscova în virtutea relaţiilor bune ale acestuia cu Rogozin. Fostul ministru şi ambasador al R. Moldova nu a exclus această informaţie, însă a recunoscut faptul că are o relaţie cu Rogozin şi că „îmbunătăţirea” relaţiilor dintre Moscova şi Chişinău i se datorează într-o anumită măsură şi lui, fapt pentru care se bucură.

Generalul Victor Gaiciuc a avut o contribuţie importantă la obţinerea pilelor pentru Igor Dodon la Moscova. Iar persoana care a contribuit cel mai mult în acest sens a fost chiar tatăl finului lui Dodon, fostul ministru al Apărării şi reprezentant diplomatic la NATO, Victor Gaiciuc.

În timpul mandatului său la Bruxelles (2005–2009), acesta l-a cunoscut pe Dmitri Rogozin, care a deţinut, între 2008 şi 2011, funcţia de reprezentant permanent al Federației Ruse la NATO. Aceştia ar avea de atunci o relaţie strânsă.

„Având calitatea de reprezentant diplomatic la NATO, ca şi dl Rogozin, ne-am întâlnit, am discutat în această perioadă, nu pot infirma acest lucru. Evident că fiecare şi-a apărat interesele statului său. Acesta este răspunsul meu în ce priveşte relaţia mea cu dl Rogozin. Am fost întotdeauna pentru relaţii bune cu Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă. Avem un parteneriat strategic cu Rusia încheiat în 2001, care, prin valorificare, ar contribui la creşterea economiei RM şi la rezolvarea conflictului transnistrean. Da, pe această dimensiune, există o părticică a aportului meu la stabilirea relaţiilor cu Federaţia Rusă”, a spus Gaiciuc.