Cutremur puternic în Mexic: Peste 100 de persoane au murit și mai multe clădiri s-au prăbușit

0
47

Un cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea preliminară de 7,1, s-a produs marţi în centrul Mexicului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Seismul a avut loc la ora locală 13.14 (21.14, ora Moldovei) la adâncimea de 51 de kilometri.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea 7,1 grade a fost la cinci kilometri est-nord-est de localitatea Raboso, situată în centrul Mexicului, la 35 de kilometri sud de orăşelul Atlixco şi la 55 de kilometri sud-sud-vest de oraşul Puebla, scrie Mediafax.

Peste 149 de persoane au decedat în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,1, ce a avut loc în Mexic, informează presa internaţională. Mii de persoane au fugit în stradă panicate. Milioane de oameni au rămas fără energie electrică. Primarul oraşului Mexico, Angel Mancera, a transmis că cel puţin 44 de clădiri au fost grav avariate sau distruse.

Mai multe scurgeri de gaze şi incendii au avut loc în urma cutremurului. Preşedintele Enrique Pena a transmis că cel puţin 27 de clădiri s-au prăbuşit total sau parţial în oraşul Mexico.

Guvernatorul mexican Graco Ramirez a transmis pe Twitter că cel puţin 42 de persoane au fost ucise în statul Morelos. Cutremurul a avut o adâncime de 51 km, conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul s-a produs la doar două ore după ce autorităţile mexicane efectuaseră exerciţii de evacuare a populaţiei în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul a marcat marţi 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.