STRIGĂTOR LA CER! Directorul unei şcoli internat, reţinut pentru trafic de copii. Riscă 20 de ani de închisoare

0
82

Directorul Gimnaziului-Internat Nr.3 din Chişinău a fost reținut fiind suspectat de trafic de copii. Potrivit procurorilor pentru cauze speciale, dascălul s-a implicat în schemele de traficare a minorilor încă în 2009.

Băiatul în vârstă de 15 ani ar fi fost abuzat sexual de către un om de afaceri din Capitală, în știința directorului instituției de învățământ, unde își făcea studiile.

Cazul a fost documentat timp de cinci luni, perioadă în care s-a stabilit că omul de afaceri ar fi „selectat” băiatul în luna mai 2016, atunci când acesta avea 14 ani, directorul gimnaziului fiind cel care a facilitat cunoștința bărbatului cu copilul.

„Bărbatul îi oferea cadouri, îl plimba la centre de agrement, iar ulterior, a închiriat un apartament în Chișinău, unde a început să locuiască cu băiatul. Mai mult, din vara anului 2017, acesta a abuzat sexual de copil”, a explicat procurorul Valeriu Bodean, precizând că deși minorul a mers benevol să locuiască cu abuzatorul, acesta nu dispune de discernământul de care dispune un adult.

Săptămâna trecută, pe data de 18 septembrie, au avut loc percheziții la domiciliul abuzatorului, în incinta gimnaziului, dar și acasă la directorul instituției. În urma măsurilor de investigație, cei doi au fost reținuți, mai târziu, fiind plasat în arest pentru 30 de zile.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de până la 20 de ani. Mai multe informații vor fi oferite de procurori în cadrul unei conferințe de presă.